2019-11-22 10:00

Warsztaty kulinarno - edukacyjne pt.: „Dynia w roli głównej"

Już 22 listopada br. (piątek), w godz. 10.00 – 12.00 Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zaprasza serdecznie swoich studentów, wykładowców, kandydatów na studia na warsztaty kulinarno - edukacyjne pt.: „Dynia w roli głównej". Pod noże pójdzie dynia - wyciągniemy garnki i rozpoczniemy wielkie dyniowe gotowanie.

W czasie spotkania uczestnicy poznają historię i pochodzenie dyni oraz jej właściwości zdrowotne.

O dyniach opowie Ludvico, student na kierunku Dietetyka w WSIiZ, który studiuje w ramach programu Erasmus +. Uczestnicy odkryją bogactwo odmian dyń i przygotują z nich smaczne potrawy.
Wspólnie przygotują sałatkę z pieczonej dyni, zupę krem z dyni, muffiny dyniowe.

Które danie okaże się najsmaczniejsze podczas wspólnej degustacji? Oceniane będą nie tylko walory smakowe, ale również kreatywność podania przygotowanych potraw. Przekonajcie się o tym sami już 22 listopada br.

Zgłoszenia na warsztaty prosimy przesyłać do 20 listopada br. na marketing@wsiiz.pl, w tytule maila należy napisać: „warsztaty dyniowe”, w treści maila: imię i nazwisko

data ostatniej modyfikacji: 2019-11-15 09:10:37
Komentarze
 
Polityka Prywatności