Spotkanie odbędzie się 28 marca o godzinie 17:30 w siedzibie Collegium Civitas w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie. Wstęp wolny po wcześniejszej rejestracji. Zapisy przyjmowane są do 25 marca.
Kontakt z kulturą Bliskiego Wschodu mamy prawie codziennie, choć często jest on ograniczony tylko do jednego specyficznego obszaru – kuchni.
Smaki Bliskiego Wschodu od dziesięcioleci goszczą na stołach całego
świata. Współcześnie często nawet nie pamiętamy już o ich orientalnym
pochodzeniu. Między innymi dlatego postanowiliśmy zaprosić Was w
kulinarną podróż po krajach Bliskiego Wschodu.
Różnorodność i prawdziwy charakter wybranych dań kuchni
algierskiej i libijskiej przybliżą: dr Magdalena El Ghamari i Grzegorz
Cieślak.
Organizatorzy proszą o przesyłanie zgłoszeń do dnia 25 marca na adres: agnieszka.gawrych@civitas.edu.pl