Kongres odbędzie się dniach 16-17 marca 2015 r. na Wydziale Nauk Ekonomicznych Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Termin opłaty konferencyjnej mija 11 marca 2015 roku.
II Kongres "Bezpieczeństwo żywności - zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw" jest organizowany przez Katedrę Ekonomiki i Organizacji Przedsiębiorstw Wydziału Nauk Ekonomicznych SGGW, Klaster Innowacji w Agrobiznesie i Biuro Promocji Jakości, we współpracy z Międzynarodowym Centrum Łańcucha Żywnościowego (FoodNetCenter Bonn) Uniwersytetu w Bonn oraz interdyscyplinarnymi przedsiębiorstwami.
Pojawiają się zasadnicze zmiany w organizacji regionalnych, krajowych i międzynarodowych łańcuchów i sieci spożywczych. Globalne zależności i powiązania w jednym z największych sektorów gospodarczych mają ogromne znaczenie dla podstawowych potrzeb człowieka i jego postaw w najróżniejszych środowiskach kulturalnych, społecznych, ekonomicznych, prawnych i fizycznych. Są wyzwaniem dla badań i współpracy naukowej.
Aby sprostać różnorodnym wyzwaniom, jakie stoją przed nami, jednostronne podejście skoncentrowane na klasycznych badaniach nie jest już wystarczające. Wymagane jest podejście multidyscyplinarne, łączące kwestie ekonomiczne, społeczne i prawne, a także dyscypliny nauk technicznych, środowiskowych i przyrodniczych.
Kongres stanowi platformę wymiany wiedzy i doświadczeń w zakresie bezpieczeństwa żywności, nowych technologii, dostępu do rynku, globalnej logistyki, zależności i kooperacji między wielonarodowymi i małymi producentami, standardów prywatnych i publicznych oraz zrównoważonego rozwoju.
Kongres jest skierowany do przedstawicieli nauki, handlu detalicznego i hurtowego, jednostek certyfikujących, urzędowej kontroli oraz producentów i przetwórców żywności.
Bardzo serdecznie zapraszamy Państwa do udziału w II Kongresie "Bezpieczeństwo żywności - zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw", który odbędzie się dniach 16-17 marca 2015 r. na Wydziale Nauk Ekonomicznych Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
KONTAKT I ZGŁOSZENIA