20 maja 2014 (wtorek)
(Archiwum)

„Teleinformatyczne aspekty realizacji radiowej emisji cyfrowej” - szkolenie w Wyższej Szkole Informatyki Stosowanej i Zarządzania WIT

Szkolenie odbędzie się w sali wykładowej N2, przy ul. Newelskiej 6. Organizowane jest w ramach projektu "WSISiZ dla Gospodarki Opartej na Wiedzy (GOW) - Z Nami Ułożysz Swoja Przyszłość" i jest otwarte dla wszystkich studentów i wykładowców Uczelni.

Szkolenie ma na celu pokazanie roli informatyki w tworzeniu narzędzi wspierających pracę mediów. Przedstawienie zasad i sposobów użycia systemów informatycznych do pozyskania, przygotowania i dystrybucji treści. Projekty teleinformatyczne, które doprowadziły do pełnej cyfryzacji toku produkcji i emisji. Integracja systemów informatycznych zarządzających treścią. Systemy wspierające i archiwizacyjne. Omówienie informatycznych aspektów emisji sygnału w standardzie cyfrowym DAB+. Plany rozwojowe związane z emisją cyfrową.

Osoby, które zgłoszą swój udział do dnia 19 maja, po odbyciu szkolenia otrzymają certyfikat.
Zgłoszenia należy przesyłać pocztą elektroniczną na adres: d.zarzadzania@wit.edu.pl.






opublikowano: 2014-05-12
« powrót
Komentarze
Wybrane imprezy i wydarzenia w Warszawie i okolicy
15 grudnia 2025 (poniedziałek), godz. 21:30
Pierniczek okrutniczek
16 grudnia 2025 (wtorek), godz. 19:00
IGOR HERBUT SOLO ACT
16 grudnia 2025 (wtorek), godz. 19:00
KONCERTY PRZY ŚWIECACH w Sali Koncertowej Fryderyk
16 grudnia 2025 (wtorek), godz. 19:05
Chopin Salon - Koncert chopinowski przy świecach
16 grudnia 2025 (wtorek), godz. 20:00
Bioscope (STEVE ROTHERY + THORSTEN QUAESCHNING)
17 grudnia 2025 (środa), godz. 18:00
Świąteczne warsztaty dekorowania pierniczków
17 grudnia 2025 (środa), godz. 18:30
Świąteczne malowanie przy grzańcu w Warszawie!
17 grudnia 2025 (środa), godz. 19:00
Koncert chopinowski - Chopin Point Warsaw
17 grudnia 2025 (środa), godz. 19:00
KONCERTY PRZY ŚWIECACH w Sali Koncertowej Fryderyk
17 grudnia 2025 (środa), godz. 19:05
Chopin Salon - Koncert chopinowski przy świecach
Polityka Prywatności