Bezkrwawe łowy i bicie polskiego rekordu w ustawianiu domina z Jagerbomb! W taki sposób już jutro, czyli w dniu św. Huberta, odbędzie się otwarcie sezonu jesienno-zimowego w warszawskim Karmniku.
Do dziś w polskiej tradycji wśród myśliwych i jeźdźców w szczególny sposób obchodzone jest święto ich patrona. W okolicach 3 listopada, czyli w dniu św. Huberta, odbywa się Hubertus – zbiorowe polowanie o charakterze uroczystym, zakończone biesiadą przy bigosie i dobrych trunkach.
Tegoroczne otwarcie sezonu jesienno-zimowego połączone z bezkrwawymi łowami odbędzie się już jutro w barze restauracyjnym Karmnik. Sygnał odtrąbi sam Hooby Chort Hubert. A panowie i panie będą strzelać naprawdę ostro, dosiadając rączych stołków barowych.
Gonitwa „za lisem” nie obejdzie się bez popasu, a na nim czeka na gości parujący kociołek bigosu. Tajemny przepis, którego do szpiku miejski nie pojmie żołądek. Prażą się w garze kapusta kwaszona, najlepsze mięsiwa wśród grzybów i śliwek. Tam smak i aromat, że nie żal lać wina i za czterdzieści tysięcy. Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną prym wśród dań naszych mu dają.
O godz.
21.00 na ul. Piwnej 4a będzie też miało miejsce wydarzenie istotne dla
polskiego świata drinków. W Karmniku odbędzie się bicie krajowego rekordu w
ustawianiu domina z Jagerbomb.
– Dla gości zostanie przygotowanych co najmniej sto darmowych shotów
drinka, który zawojował już całą południową Europę – zachęcają Jakub Chojecki i
Jacek Świgost, właściciele Karmnika.
Skromną próbkę tego, co się będzie działo, można obejrzeć na kanale YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=5y5fI80Rkf4&feature=related
Miejsce: Karmnik, ul. Piwna 4