12.11.2017 w godzinach 12-19, Klubokawiarnia Medyka, Oczki 1a, wstęp bezpłatny
Przyszła jesień, czas na roślinne łakocie! Po sezonie wydarzeń na leżakach pod gołym niebem wracamy pod ciepły dach.
Zabierzcie znajomych i zajadajmy się roślinami po raz kolejny.
Kuchnia Roślinna, nie oznacza, że jemy same sałatki, owoce i warzywa.
Kuchnia roślinna, to cała paleta dań począwszy od przekąsek, przystawek, zup, dań obiadowych, kończąc na deserach: ciastach, tortach, lodach, gofrach.
Będzie mnóstwo zdrowych słodkości, czekolada w formie, nie tylko tabliczek, ale też fondue...obłędne ciasta czekoladowe - z Łodzi ściągamy wyjątkowe bezglutenowe brownie w wielu odmianach smakowych - z cynamonem, ze śliwką oraz z konfiturą truskawkową. Zakupicie masło orzechowe z różnych orzechów, sezamową chałwę, spróbujecie lodów oraz ciastek z mnóstwem dodatków..Będzie słodko, zdrowo, ale przede wszystkim pysznie!
Na najbliższym Wege Bazarze zjemy również roślinne pierożki Gyoza, wegańskie sushi, kilkanaście odmian polskich pierogów, i wegańskie hot dogi w czarnych bułkach.
Będą czekały na Was same najlepsze propozycje, różnorodne odsłony smakowe, a przede wszystkim wystawcy z którymi można porozmawiać o ich produktach, zapytać, poznać ciekawostki kulinarne.