Organizatorzy zapraszają na drugą odsłonę Smacznego Targu "Bez Glutenu". Wystawcy przygotują wiele wyjątkowych propozycji, których nie znajdziecie w sklepach. Będzie również więcej produktów z certyfikatem niż przy pierwszej edycji. 19.04.2015 g.11:00 - 17:00 ul. Wilcza 58a Warszawa.
Będzie można degustować ciasta z mąki jaglanej oraz kokosowej, pierogi z mąki ryżowej, bezglutenowe pieczywo. Na stoisku Vegaszamy spróbujemy ciast które są nie tylko bezglutenowe ale również wegańskie i surowe( raw ). Żarcie Mamuśki przygotuje specjalnie na tą okazję pierogi z mąki gryczanej w kilkunastu wersjach smakowych – np. Królowa Dynia - dynia, ryż biały, świeży imbir, gałka muszkatołowa czy Kolorowa Rybka - łosoś, pomidory, koperek. Jaglaneczka wyczaruje z kaszy jaglanej sernik oraz burgery.
Wielbiciele słodyczy będą mogli zdrowo jeść do woli – np. bezglutenowe gofry,francuskie makaroniki, czekolady, praliny jaglane słodzone daktylami, ciasta bez cukru.
Nie zabraknie orientalnych dań bez glutenu, jak i hummusu w wielu odmianach smakowych – np. z awokado i syropem klonowym.
Na wydarzeniu będzie dostępny duży wybór certyfikowanych bezglutenowych wędlin, pasztetów i kiełbas.
Strefę bezglutenową uzupełni klasyczna strefa Smacznego Targu z polskimi winami, naturalnymi sokami, miodami oraz przetworami od małych lokalnych wytwórców.