19 lipca rozpoczną się w Warszawie Targi Książki Kulinarnej. W jednym miejscu zbiorą się wydawcy, którzy w swoich portfolio mają publikacje dotyczące jedzenia i gotowania. Pomysłodawczynią inicjatywy jest Marta Gessler, właścicielka restauracji Qchnia Artystyczna, a także felietonistka i autorka książek.
Gordon Ramsay, Jamie Olivier, Julia Child, Siostra Anastazja – książki tych i innych popularnych autorów będzie można zobaczyć i kupić w trakcie trzydniowego kulinarno-wydawniczego święta. Swój udział w targach potwierdziło ponad 20 wystawców. Wśród nich między innymi: Muza SA, Wydawnictwo Literackie, Nasza Księgarnia, Wydawnictwo Albatros, G+J, Mamania, Publicat, Hanami, Wydawnictwo WAM, Sonia Draga, SBM,Wegetariański Świat, Harmonia oraz księgarnie Books for Cooks, Cook Off, Traffic Club, Pikini i Badet Ursynów. Na miejscu goście będą mogli znaleźć również magazyny kulinarne takie jak Kukbuk, Food Service, Magazyn Smak czy Kuchnia i Palce Lizać.
Oprócz sprzedaży książek podczas targów odbędą się liczne wydarzenia towarzyszące – między innymi wymiana książek kucharskich, warsztaty dla dzieci z autorką książek kulinarnych Joanną Krzyżanek, spotkania z kuchnią japońską i nowozelandzką. Goście będą mogli także zobaczyć interaktywne rzeźby z jedzenia Marty Gessler, spotkać się z Elizą Mórawską, autorką bloga i książki „White Plate. Słodkie” i Grzegorzem Łapanowskim.
Wstęp na targi jest bezpłatny.
Targi Książki Kulinarnej stanowią część programu Zielonego Jazdowa – letniego projektu Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski. Targi będą miały miejsce na terenie restauracji Qchnia Artystyczna Marty Gessler i dziedzińca Centrum Sztuki Współczesnej.
Szczegółowy program targów można znaleźć pod adresem www.qchnia.pl i na stronie wydarzenia na Facebooku - https://www.facebook.com/events/293902194088641/?fref=ts
Targi Książki Kulinarnej – zapraszają Qchnia Artystyczna i Zielony Jazdów
Weekend 19, 20, 21 lipca – piątek, sobota, niedziela
Targi
będzie można odwiedzać każdego dnia od 10:00 do 20:00